Impregneren wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Het impregneren van uw gevel is waarschijnlijk niet iets waar u om staat te springen. Toch is het belangrijk om dit tijdig en vakkundig te laten doen om de duurzaamheid en uitstraling van uw woning of gebouw te behouden. Als het toch moet gebeuren, laat het dan aan onze vakmensen over. Voorafgaand aan de werkzaamheden komt onze specialist uw gevel inspecteren.


Impregneermiddel

Bestaat uw gevel uit beton, pleisterwerk, kalkzandsteen of bakstenen? Dit heeft uiteraard invloed op de juiste keuze van het impregneermiddel. Het materiaal wordt geïnspecteerd op hardheid, kleur en poreusheid. Het is essentieel dat het impregneermiddel doordringt tot in de poriën van het bouwmateriaal. Vervolgens wordt er een middel gekozen met een waterbasis of siliconenbasis, om het gewenste resultaat te halen.

Gevel impregneren

Het voegwerk wordt eveneens gecontroleerd. Indien het voegwerk niet voldoet, kan gekozen worden om eerst het voegwerk te vervangen. De gevel moet volledig bewerkt kunnen worden, anders kan het vocht via de onbehandelde plekken binnendringen. Uiteraard voorkomen we dit liever, door het gelijk goed aan te pakken.

Voordelen gevel impregneren

Het impregneren van de gevel kent meerdere voordelen. Het vermindert de aanslag van mos, algen. Vervuiling krijgt geen kans en ook schimmelvorming wordt geweerd. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van de gevel waarborgen en behoudt het zijn nette uitstraling.

10 jaar garantie met afbouw van 10% per jaar

De prijs voor het impregneren van de gevel is afhankelijk van de situatie. Onze vakmensen voeren eerst een inspectie uit, alvorens een offerte aan te kunnen bieden. U kunt er bij ons altijd op rekenen dat we een eerlijke prijs berekenen en dat de kwaliteit gewaarborgd is. Niet voor niets hebben wij door de jaren heen al ruim duizenden gevels geïmpregneerd. Door de kwaliteit die wij leveren geven we u gerust 10 jaar garantie met afbouw van 10% per jaar.

Uw gevel laten impregneren?

Aanvraag geveldiagnose