Een spouwmuur, wordt ook wel spouw genoemd. Het is de ruimte die u tussen twee muren kunt ventileren. Een spouwmuur zorgt ervoor dat de kou buiten blijft. Dat scheelt veel op uw stookkosten. Zonder isolatie van de spouwmuur voelen de muren koud aan.


Spouwmuurisolatie  

Spouwmuurisolatie zorgt voor stilstaande lucht. Dat is de beste isolatie. Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal wordt de temperatuur van de binnenmuren flink hoger dan voor de spouwmuurisolatie. De muur voelt na isoleren niet meer kil aan en straalt geen kou meer af. Uw huis voelt comfortabel warm. Met het isoleren van de spouwmuur kunt u tot wel 25% op de gasrekening besparen.

Spouwmuur isoleren

Bij huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 is het mogelijk de spouwmuur te isoleren. Oudere woningen hebben geen spouw en bij nieuwere woningen is de spouwmuur vaak al geïsoleerd. Bij het isoleren van een spouwmuur is het belangrijk dat ook het voegwerk, het dak en de goten in de juiste staat verkeren. Zo voorkomt u dat regenwater in de spouw loopt en de spouwmuurisolatie aantast.

Dikte van de spouwmuur

Spouwmuren hebben vaak verschillende diktes. De dikte bepaalt welk isolatiemateriaal en isolatiemethode geschikt is voor uw huis. Er is keuze uit diverse soorten isolatiemateriaal: inblaaswol (glaswol), pur-isolatie en isolatiekorrels. De laatst wordt meestal gekozen bij smalle spouwmuren.  

Spouwmuur of spouwmuurisolatie?

Contact ons